Редактор: e-mail: Кадър: Петел, архивОрганизаторът на полета, с който пътува и загина

...
Редактор: e-mail: Кадър: Петел, архивОрганизаторът на полета, с който пътува и загина
Коментари Харесай

Изправят пред съда организатора на полета на загиналия футболист Емилиано Сала

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: Петел, списък

Организаторът на полета, с който пътува и почина аржентинския футболист Емилиано Сала, ще бъде изправен пред съда, оповестява " Евронюз ". Припомняме, че трагичният случай, при който самолетът се разруши в Ламанша, стана през 2019 година Играчът на Нант пътуваше, с цел да подпише с тима на Кардиф. Именно в уелската столица стартира и процесът срещу 66-годишния Дейвид Хендерсън, който е упрекнат, че е работил по необмислен или нехаен метод, поради който е бил заплашен самолета.

Смъртта на Сала и водача на самолета трогна целия футболен свят. Тялото му бе открито в останките на самолета повече от две седмици след случая, на дълбочина 67 метра. Тялото на 59-годишния водач не е открито.

В своя финален отчет Бюрото за следствие на авиационни произшествия на Англия заключава, че водачът е изгубил надзор над самолета-Piper PA-46 Malibu-по време на маневра, осъществена с прекомерно висока скорост, " евентуално " за да избегнат неприятните метеоролигични условия. Разследващите също по този начин считат, че водачът " евентуално " е бил токсичен с въглероден окис от изпускателната система на мотора. Те също по този начин показаха, че полетът е осъществен при условия, които не дават отговор на разпоредбите, регулиращи комерсиалните полети.

Хендерсън не се призна за отговорен за нарушавания на аеронавигационното законодателство в предходно явяване пред съд в Кардиф през октомври 2020 година Мъжът от Източен Йоркшир в Северна Англия беше освободен под гаранция в очакване на правосъден развой.

Превод " Петел "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР